وبلاگ

توضیح وبلاگ من

شاهچراغ

حرم شاهچراغ


فرم در حال بارگذاری ...

کامران نجف‌زاده قاتل بروس لی را پیدا کرد!

قاتل بروسلی پیدا شد!

به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، کامران نجف زاده خبرنگار صداوسیما، به دنبال علت مرگ بروس لی (ورزشکار و بازیگر معروف و محبوب چینی) رفت. برخی از افراد، از علت مرگ او خبر نداشتند و برخی دیگر از سخن گفتن درباره او، فراری بودند.

سرانجام پس از مصاحبه با دختر بروس لی، مشخص شد که طبق گفته پزشکان، در معده‌اش شاهدانه‌های سمی مشاهده شده بود.

بروس لی به ستاره هالیوود تبدیل شده بود اما دستانی در پشت پرده، با رفتاری نژادپرستانه، او را از دایره قدرت و شهرت حذف کردند.

این خود برتر بینی و رفتار نژاد پرستانه غربی‌ها، سالهاست که بر مردم کشورهای مختلف آشکار شده است اما همچنان خودشان لزوم احترام به حقوق بشر را فریاد می‌زنند.

منبع: خبرنگاران جوان


فرم در حال بارگذاری ...

معرفی اجمالی حضرت امام جواد (ع)

معرفی اجمالی حضرت امام جواد (ع)  

تاریخ شهادت: 30 ذیقعده سال 220 هجری

تولد و دوران امامت ایشان:
امام محمد بن علی (ع) معروف به جواد الائمه، تقی و جواد و مکنی به ابوجعفر ثانی   در دهم رجب دیده به جهان گشود . نام پدرش امام علی بن موسی الرضا (ع) امام هشتم شیعیان و مادرش خیزران می‏باشد.

امام محمد تقی (ع) پس از شهادت پدرش امام رضا (ع) درسال 203 قمری، مقام منیع   امامت را در هشت‏ سالگی بر عهده گرفت و آن را به راستی و درستی هدیت کرد و به مقصد  عالی رسانید. مامون عباسی (هفتمین خلیفه سلسله عباسیان) پس از شهادت امام رضا (ع( از امام جواد (ع) دل جویی کرد و دخترش ام الفضل را به عقد وی درآورد.

چگونگی شهادت:
معتصم، خلیفه عباسی و جعفر، پسر مأمون، سمی را در انگور تزریق کردند و برای ام‏فضل فرستادند. ام فضل نیز آن را در میان کاسه‏ای گذاشت و جلو امام جواد علیه‏السلام نهاد و از آن انگور بسیار توصیف کرد. سرانجام آن حضرت از انگور خورد و طولی نکشید که آثار سم را در خود احساس کرد. در همان حال ام‏فضل پشیمان شد و گریه کرد. حضرت به او فرمود: «چرا گریه می‏کنی؟ اکنون گریه تو سودی ندارد. ین را بدان که به سبب ین جنیت، به چنان دردی مبتلا می‏شوی که هرگز علاج ندارد و چنان به تنگدستی افتی که جبران‏پذیر نباشد». بر اثر نفرین آن حضرت، ام‏فضل به دردی بیمار شد که همه اموالش را در راه معالجه آن مصرف کرد، ولی سودی نبخشید و با نکبت بارترین وضع به هلاکت رسید. برادرش جعفر نیز در حال مستی به چاه افتاد و جسد بی‏جانش را از چاه بیرون آوردند. ادامه….

مرقد مطهر امام جواد علیه السلام
امام جواد علیه السلام  در کنار جدش امام کاظم (ع) در مقابر  قریش شهر بغداد - که امروز به آن کاظمین می‏گویند - دفن گردید


فرم در حال بارگذاری ...

عکس/ شستشوی گنبد حرم حضرت ابوالفضل(ع)

عکس/ شستشوی گنبد حرم حضرت ابوالفضل(ع)


روز گذشته مراسم شستشوی گنبد حرم مطهر حضرت ابوالفضل(ع) در کربلا توسط جمعی از خادمان آستان انجام شد.

 

 


فرم در حال بارگذاری ...

معرفی کتاب اخلاق در فضای مجازی

معرفی کتاب اخلاق در فضای مجازی

 

کتاب اخلاق در فضای مجازی اثر معصومه نصیری، به اصول و قواعد اخلاقی که در فضای مجازی باید رعایت شود، پرداخته است.

...

در هر فضایی که انسان به کنش‌گری و تعامل می‌پردازد ملزم به رعایت اصول و قواعدی اخلاقی و انضباطی است و هر چه محیط ناشناخته‌تر باشد رعایت آن اصول مهمتر به شمار می‌آید. در فضای کمتر شناخته‌ای چون فضای مجازی، تعیین اصولی اخلاقی برای بهره‌گیری از فناوری‌ها ذیل اخلاق کاربردی قابل مطالعه است. اظهارنظر در این مهم، بی‌تردید مستلزم داشتن تخصص در حوزه فناوری و معارف دینی و حتی حقوقی است. لذا، بنیان‌های ارزشی و مسئولیت‌های تک تک ما در این فضا، چارچوب اخلاقی برای فعالیت و کنش‌گری‌مان را تعیین می‌کند.

در دنیایی که به هر سو روی بگردانید با انبوهی از پیام‌های رسانه‌ای مواجه می‌شوید که هر کدام با مقصودی خاص برای تحت تاثیر قرار دادن شما تولید و ارسال شده‌اند، ساده‌انگارانه‌ترین کار پذیرش بدون بررسی و تحلیل این پیام‌هاست. شاید برای همین باشد که تا چند سال آینده دیگر مدرک تحصیلی و توانایی خواندن و نوشتن، شما را در زمره باسوادان قرار نمی‌دهد و اگر مهارت یا سواد استفاده و تحیل پیام‌های رسانه را نداشته باشید جزو بی سوادان محسوب می‌شوید.

مجموعه کتب شهروند هوشمند خلاصه‌ای از آنچه در حوزه سواد رسانه‌ای نیاز تک‌تک افراد جامعه برای کسب مهارت‌های مواجه با محتوای تولید شده از سوی رسانه‌هاست، می‌باشد. در این کتاب پنج سوال و پنج نکته طلایی که باید مدام در مواجه با پیام‌های رسانه‌ای از خودتان بپرسید، در آغاز هر فصل تکرار شده است تا با نهادینه‌سازی آن، حداقل دیگر خواننده بدون بینش در فضای پهناور رسانه‌ای با تاکید بر فضای آنلاین رسانه‌ای نباشید. هرگاه با تمرین و تکرار توانستید این سوالات کلیدی و طلایی را در مواجه با پیام‌ها، مخصوصاً آن‌هایی که در حال معرفی یا نهادینه‌سازی سبک خاصی از تفکر و زندگی است، پاسخ دهید یعنی قطار ذهن شما روی ریل سواد رسانه‌ای قرار گرفته و در حال حرکت است.

به این کتاب بسان یک کتاب که در نهایت باید یک‌بار خوانده شود، ننگرید. این کتاب را روی میز و در دسترس همیشگی خود و فرزندانتان قرار دهید تا شاید با نگاه چند‌باره به آن بتوانید موارد مطرح شده را ملکه ذهنتان کنید. سواد رسانه‌ای تنها و تنها و تنها از راه آموزش، تکرار و تمرین کسب خواهد شد. شما باید مهارت تفکر انتقادی و هوشمندانه را با تکرار کسب کنید.

لطفاً به مطالب موجود در کتاب بسان واکسنی برای محافظت از بیماری بنگرید. این نکات شما را واکسینه خواهد کرد تا قربانی بی‌اطلاعی خودتان در فضاهای آنلاین و مجازی نباشید. آمار هم تاکید دارد اکثر کسانی که در این فضا قربانی شده‌اند یا فاقد اطلاع و دانش در این زمینه بوده‌اند یا آنچه بلد بودند را به موقع استفاده نکردند.

فهرست مطالب
تقدیم به
مقدمه
فصل اول: پانزده اصل اخلاقی در فضای مجازی
منابع و ماخذ


فرم در حال بارگذاری ...

عید غدیر

 


فرم در حال بارگذاری ...

غدیر خم

 


فرم در حال بارگذاری ...

واقعه غدیر خم

واقعه غدیر خم

پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله و سلم در سال دهم هجرت برای انجام فریضه وتعلیم مراسم حج به مکه عزیمت کرد. این بار انجام این فریضه با آخرین سال عمر پیامبر عزیز مصادف شد و از این جهت آن را «حجة الوداع » نامیدند. افرادی که به شوق همسفری ویا آموختن مراسم حج همراه آن حضرت بودند تا صد وبیست هزار تخمین زده شده اند.

مراسم حج به پایان رسید وپیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم راه مدینه را،در حالی که گروهی انبوه او را بدرقه میکردند وجز کسانی که در مکه به او پیوسته بودند همگی در رکاب او بودند، در پیش گرفت. چون کاروان به پهنه بی آبی به نام «غدیر خم » رسید که در سه میلی «جحفه » (1) قرار دارد، پیک وحی فرود آمد وبه پیامبر فرمان توقف داد. پیامبر نیز دستور داد که همه از حرکت باز ایستند وبازماندگان فرا رسند.

کاروانیان از توقف ناگهانی وبه ظاهر بی موقع پیامبر در این منطقه بی آب، آن هم در نیمروزی گرم که حرارت آفتاب بسیار سوزنده وزمین تفتیده بود، در شگفت ماندند.مردم با خود می گفتند: فرمان بزرگی از جانب خدا رسیده است ودر اهمیت فرمان همین بس که به پیامبر ماموریت داده است که در این وضع نامساعد همه را از حرکت باز دارد وفرمان خدا را ابلاغ کند.

فرمان خدا به رسول گرامی طی آیه زیر نازل شد:

...

یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک و ان لم تفعل فما بلغت رسالته و الله یعصمک من الناس .(مائده:67)

«ای پیامبر، آنچه را از پروردگارت بر تو فرود آمده است به مردم برسان واگر نرسانی رسالت خدای را بجا نیاورده ای; و خداوند تو را از گزند مردم حفظ می کند».

دقت در مضمون آیه ما را به نکات زیر هدایت می کند:

اولا: فرمانی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم برای ابلاغ آن مامور شده بود آنچنان خطیر و عظیم بود که هرگاه پیامبر (بر فرض محال) در رساندن آن ترسی به خود راه می داد و آن را ابلاغ نمی کرد رسالت الهی خود را انجام نداده بود، بلکه با انجام این ماموریت رسالت وی تکمیل می شد.

به عبارت دیگر، هرگز مقصود از ما انزل الیک مجموع آیات قرآن و دستورهای اسلامی نیست. زیرا ناگفته پیداست که هرگاه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم مجموع دستورهای الهی را ابلاغ نکند رسالت خود را انجام نداده است ویک چنین امر بدیهی نیاز به نزول آیه ندارد.بلکه مقصود از آن، ابلاغ امر خاصی است که ابلاغ آن مکمل رسالت شمرده می شود وتا ابلاغ نشود وظیفه خطیر رسالت رنگ کمال به خود نمی گیرد. بنابر این، باید مورد ماموریت یکی از اصول مهم اسلامی باشد که با دیگر اصول وفروع اسلامی پیوستگی داشته پس از یگانگی خدا ورسالت پیامبر مهمترین مسئله شمرده شود.

ثانیا: از نظر محاسبات اجتماعی، پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم احتمال می داد که در طریق انجام این ماموریت ممکن است از جانب مردم آسیبی به او برسد وخداوند برای تقویت اراده او می فرماید:

و الله یعصمک من الناس .

اکنون باید دید از میان احتمالاتی که مفسران اسلامی در تعیین موضوع ماموریت داده اند کدام به مضمون آیه نزدیکتر است.

محدثان شیعه و همچنین سی تن از محدثان بزرگ اهل تسنن (2) بر آنند که آیه در غدیر خم نازل شده است وطی آن خدا به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم ماموریت داده که حضرت علی علیه السلام را به عنوان «مولای مؤمنان » معرفی کند.

ولایت و جانشینی امام پس از پیامبر از موضوعات خطیر و پر اهمیتی بود که جا داشت ابلاغ آن مکمل رسالت باشد وخودداری از بیان آن، مایه نقص در امر رسالت شمرده شود.

همچنین جا داشت که پیامبر گرامی، از نظر محاسبات اجتماعی و سیاسی، به خود خوف ورعبی راه دهد، زیرا وصایت وجانشینی شخصی مانند حضرت علی علیه السلام که بیش از سی وسه سال از عمر او نگذشته بود بر گروهی که از نظر سن وسال از او به مراتب بالاتر بودند بسیار گران بود. (3) گذشته از این، خون بسیاری از بستگان همین افراد که دور پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را گرفته بودند در صحنه های نبرد به دست حضرت علی علیه السلام ریخته شده بود وحکومت چنین فردی بر مردمی کینه توز بسیار سخت خواهد بود.

به علاوه، حضرت علی علیه السلام پسر عمو و داماد پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم بود وتعیین چنین فردی برای خلافت در نظر افراد کوته بین به یک نوع تعصب فامیلی حمل می شده است.

ولی به رغم این زمینه های نامساعد، اراده حکیمانه خداوند بر این تعلق گرفت که پایداری نهضت را با نصب حضرت علی علیه السلام تضمین کند ورسالت جهانی پیامبر خویش را با تعیین رهبر وراهنمای پس از او تکمیل سازد.

اکنون شرح واقعه غدیر را پی می گیریم:

آفتاب داغ نیمروز هجدهم ماه ذی الحجه بر سرزمین غدیر خم به شدت می تابید وگروه انبوهی که تاریخ تعداد آنها را از هفتاد هزار تا صد وبیست هزار ضبط کرده است در آن محل به فرمان پیامبر خدا فرود آمده بودند ودر انتظار حادثه تاریخی آن روز به سر می بردند، در حالی که از شدت گرما رداها را به دو نیم کرده، نیمی بر سر ونیم دیگر را زیر پا انداخته بودند.

در آن لحظات حساس، طنین اذان ظهر سراسر بیابان را فرا گرفت وندای تکبیر مؤذن بلند شد. مردم خود را برای ادای نماز ظهر آماده کردند وپیامبر نماز ظهر را با آن اجتماع پرشکوه، که سرزمین غدیر نظیر آن را هرگز به خاطر نداشت، بجا آورد وسپس به میان جمیعت آمد وبر منبر بلندی که از جهاز شتران ترتیب یافته بود قرار گرفت وبا صدای بلند خطبه ای به شرح زیر ایراد کرد:

ستایش از آن خداست.از او یاری می خواهیم وبه او ایمان داریم وبر او توکل می کنیم واز شر نفسهای خویش وبدی کردارهایمان به خدایی پناه می بریم که جز او برای گمراهان هادی وراهنمایی نیست; خدایی که هرکس را هدایت کرد برای او گمراه کننده ای نیست. گواهی می دهیم که خدایی جز او نیست ومحمد بنده خدا وفرستاده اوست.

هان ای مردم، نزدیک است که من دعوت حق را لبیک گویم و از میان شما بروم. ومن مسئولم و شما نیز مسئول هستید. در باره من چه فکر می کنید؟

یاران پیامبر گفتند: گواهی می دهیم که تو آیین خدا را تبلیغ کردی ونسبت به ما خیرخواهی ونصیحت کردی ودر این راه بسیار کوشیدی خداوند به تو پاداش نیک بدهد.

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، وقتی مجددا آرامش بر جمعیت حکمفرما شد، فرمود:

آیا شما گواهی نمی دهید که جز خدا، خدایی نیست ومحمد بنده خدا وپیامبر اوست؟ بهشت ودوزخ ومرگ حق است وروز رستاخیز بدون شک فرا خواهد رسید وخداوند کسانی را که در خاک پنهان شده اند زنده خواهد کرد؟

یاران پیامبر گفتند: آری، آری، گواهی می دهیم.

پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم ادامه داد:

من در میان شما دو چیز گرانبها به یادگار می گذارم; چگونه با آنها معامله خواهید کرد؟ناشناسی پرسید: مقصود از این دو چیز گرانبها چیست؟

پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:

ثقل اکبر کتاب خداست که یک طرف آن در دست خدا وطرف دیگرش در دست شماست. به کتاب او چنگ بزنید تا گمراه نشوید. وثقل اصغر عترت واهل بیت من است. خدایم به من خبر داده که دو یادگار من تا روز رستاخیز از هم جدا نمی شوند.

هان ای مردم،برکتاب خدا وعترت من پیشی نگیرید واز آن دو عقب نمانید تا نابود نشوید.

در این موقع پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم دست حضرت علی علیه السلام را گرفت و بالا برد، تا جایی که سفیدی زیر بغل او بر همه مردم نمایان شد وهمه حضرت علی علیه السلام را در کنار پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم دیدند و او را به خوبی شناختند ودریافتند که مقصود از این اجتماع مسئله ای است که مربوط به حضرت علی علیه السلام است و همگی با ولع خاصی آماده شدند که به سخنان پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم گوش فرا دهند.

پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:

هان ای مردم، سزاوارترین فرد بر مؤمنان از خود آنان کیست؟

یاران پیامبر پاسخ دادند:خداوند و پیامبر او بهتر می دانند.

پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم ادامه داد:

خداوند مولای من و من مولای مؤمنان هستم و بر آنها از خودشان اولی وسزاوارترم. هان ای مردم،«هر کس که من مولا و رهبر او هستم، علی هم مولا ورهبر اوست ».

رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم این جمله آخر را سه بار تکرار کرد (4) وسپس ادامه داد:

پروردگارا، دوست بدار کسی را که علی را دوست بدارد ودشمن بدار کسی را که علی را دشمن بدارد.خدایا، یاران علی را یاری کن ودشمنان او را خوار وذلیل گردان. پروردگارا، علی را محور حق قرار ده.

سپس افزود:

لازم است حاضران به غایبان خبر دهند ودیگران را از این امر مطلع کنند.

هنوز اجتماع با شکوه به حال خود باقی بود که فرشته وحی فرود آمد وبه پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله و سلم بشارت داد که خداوند امروز دین خود را تکمیل کرد ونعمت خویش را بر مؤمنان بتمامه ارزانی داشت. (5)

در این لحظه، صدای تکبیر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم بلند شد وفرمود:

خدا را سپاسگزارم که دین خود را کامل کرد و نعمت خود را به پایان رسانید واز رسالت من و ولایت علی پس از من خشنود شد.

پیامبر از جایگاه خود فرود آمد ویاران او، دسته دسته، به حضرت علی علیه السلام تبریک می گفتند واو را مولای خود ومولای هر مرد وزن مؤمنی می خواندند. در این موقع حسان بن ثابت، شاعر رسول خدا، برخاست واین واقعه بزرگ تاریخی را در قالب شعری با شکوه ریخت وبه آن رنگ جاودانی بخشید. از چکامه معروف او فقط به ترجمه دو بیت می پردازیم:

پیامبر به حضرت علی فرمود:برخیز که من تو را به پیشوایی مردم وراهنمایی آنان پس از خود برگزیدم.هر کس که من مولای او هستم، علی نیز مولای او است. مردم! بر شما لازم است از پیروان راستین ودوستداران واقعی علی باشید. (6)

آنچه نگارش یافت خلاصه این واقعه بزرگ تاریخی بود که در مدارک دانشمندان اهل تسنن وارد شده است. در کتابهای شیعه این واقعه به طور گسترده تر بیان شده است. مرحوم طبرسی در کتاب احتجاج (7) خطبه مشروحی از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نقل می کند که علاقه مندان می توانند به آن کتاب مراجعه کنند.

واقعه غدیر هرگز فراموش نمی شود
اراده حکیمانه خداوند بر این تعلق گرفته است که واقعه تاریخی غدیر در تمام قرون واعصار، به صورت زنده در دلها وبه صورت مکتوب در اسناد وکتب، بماند ودر هر عصر وزمانی نویسندگان اسلامی در کتابهای تفسیروحدیث وکلام وتاریخ از آن سخن بگویند وگویندگان مذهبی در مجالس وعظ وخطابه در باره آن داد سخن دهند وآن را از فضایل غیر قابل انکار حضرت علی علیه السلام بشمارند. نه تنها خطبا وگویندگان، بلکه شعرا وسرایندگان بسیاری از این واقعه الهام گرفته اند وذوق ادبی خود را از تامل در زمینه این حادثه واز اخلاص نسبت به صاحب ولایت مشتعل ساخته اند وعالیترین قطعات را به صورت های گوناگون وبه زبانهای مختلف از خود به یادگار نهاده اند.

از این جهت، کمتر واقعه تاریخی همچون رویداد غدیر مورد توجه دانشمندان، اعم از محدث ومفسرومتکلم وفیلسوف وخطیب وشاعر ومورخ وسیره نویس، قرار گرفته است وتا این اندازه در باره آن عنایت مبذول شده است.

یکی از علل جاودانی بودن این حدیث، نزول دو آیه از آیات قرآن کریم در باره این واقعه است (8) وتا روزی که قرآن باقی است این واقعه تاریخی نیز باقی خواهد بود واز خاطرها محو نخواهد شد.

جامعه اسلامی در اعصار دیرینه آن را یکی از اعیاد مذهبی می شمرده اند وشیعیان هم اکنون نیز این روز را عید می گیرند ومراسمی را که در دیگر اعیاد اسلامی برپا می دارند در این روز نیز انجام می دهند.

از مراجعه به تاریخ به خوبی استفاده می شود که روز هجدهم ذی الحجة الحرام در میان مسلمانان به نام روز عید غدیر معروف بوده است، تا آنجا که ابن خلکان در باره مستعلی بن المستنصر می گوید:در سال 487 هجری در روز عید غدیر که روز هجدهم ذی الحجة الحرام است مردم با او بیعت کردند. (9) والعبیدی در باره المستنصر بالله می نویسد:وی در سال 487 هجری، دوازده شب به آخر ماه ذی الحجه باقی مانده بود که درگذشت. این شب همان شب هجدهم ذی الحجه، شب عید غدیر است. (10)

نه تنها ابن خلکان این شب را شب عید غدیر می نامد، بلکه مسعودی (11) وثعالبی (12) نیز این شب را از شبهای معروف در میان امت اسلامی شمرده اند.

ریشه این عید اسلامی به خود روز غدیر باز می گردد، زیرا در آن روز پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به مهاجرین وانصار، بلکه به همسران خود، دستور داد که بر علی علیه السلام وارد شوند وبه او در مورد چنین فضیلت بزرگی تبریک بگویند.زید بن ارقم می گوید:نخستین کسانی از مهاجرین که با علی دست دادند ابوبکر، عمر، عثمان، طلحه وزبیر بودند ومراسم تبریک وبیعت تا مغرب ادامه داشت.

در اهمیت این رویداد تاریخی همین اندازه کافی است که صدوده نفر صحابی حدیث غدیر را نقل کرده اند. البته این مطلب به معنی آن نیست که از آن گروه زیاد تنها همین تعداد حادثه را نقل کرده اند، بلکه تنها در کتابهای دانشمندان اهل تسنن نام صد و ده تن به چشم می خورد. درست است که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم سخنان خود را در اجتماع صد هزار نفری القاء کرد، ولی گروه زیادی از آنان از نقاط دور دست حجاز بودند واز آنان حدیثی نقل نشده است. گروهی از آنان نیز که این واقعه را نقل کرده اند تاریخ موفق به درج آن نشده است واگر هم درج کرده به دست ما نرسیده است.

در قرن دوم هجری، که عصر«تابعان » است، هشتاد ونه تن از آنان، به نقل این حدیث پرداخته اند.

راویان حدیث در قرنهای بعد همگی از علما ودانشمندان اهل تسنن هستند وسیصد وشصت تن از آنان این حدیث را در کتابهای خود آورده اند وگروه زیادی به صحت واستواری آن اعتراف کرده اند.

در قرن سوم نود ودو دانشمند، در قرن چهارم چهل وسه، در قرن پنجم بیست وچهار، در قرن ششم بیست، در قرن هفتم بیست ویک، در قرن هشتم هجده، در قرن نهم شانزده، در قرن دهم چهارده، در قرن یازدهم دوازده، در قرن دوازدهم سیزده، در قرن سیزدهم دوازده ودر قرن چهاردهم بیست دانشمند این حدیث را نقل کرده اند.

گروهی نیز تنها به نقل حدیث اکتفا نکرده اند بلکه در باره اسناد ومفاد آن مستقلا کتابهایی نوشته اند.

طبری، مورخ بزرگ اسلامی، کتابی به نام «الولایة فی طریق حدیث الغدیر» نوشته، این حدیث را از متجاوز از هفتاد طریق از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نقل کرده است.

ابن عقده کوفی در رساله «ولایت » این حدیث را از صد وپنج تن نقل کرده است.

ابوبکر محمد بن عمر بغدادی، معروف به جعانی، این حدیث را از بیست وپنج طریق نقل کرده است.

تعداد کسانی که مستقلا پیرامون خصوصیات این واقعه تاریخی کتاب نوشته اند بیست وشش نفر است.

دانشمندان شیعه در باره این واقعه بزرگ کتابهای ارزنده ای نوشته اند که جامعتر از همه کتاب تاریخی «الغدیر» است که به خامه توانای نویسنده نامی اسلامی علامه مجاهد مرحوم آیة الله امینی نگارش یافته است ودر تحریر این بخش از زندگانی امام علی علیه السلام ازاین کتاب شریف استفاده فراوانی به عمل آمد.

پی نوشت ها:

1- جحفه در چند میلی «رابغ » بر سر راه مدینه واقع است ویکی ازمیقاتهای حجاج است.

2- مرحوم علامه امینی نام وخصوصیات این سی تن را در اثر نفیس خود «الغدیر» (ج 1، ص 196 تا209) به طور مبسوط بیان کرده است. که در میان آنان نام افرادی مانند طبری، ابو نعیم اصفهانی، ابن عساکر، ابو اسحاق حموینی، جلال الدین سیوطی به چشم می خورد و از میان صحابه پیامبر از ابن عباس وابو سعید خدری وبراء بن عازب نام برده شده است.

3- خصوصا بر اعرابی که همواره مناصب مهم را شایسته پیران قبایل می دانستند وبر ای جوانان، به بهانه اینکه بی تجربه اند، وقعی قائل نبودند. لذا هنگامی که رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم عتاب بن اسید را به فرمانداری مکه واسامة بن زید را به فرماندهی سپاه عازم به تبوک منصوب کرد از طرف جمعی از اصحاب وپیروان خود مورد اعتراض قرار گرفت.

4- بنا به نقل احمد بن حنبل در مسند او، پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم این جمله را چهار بار تکرار کرد.

5- الیوم اکملت لکم دینکم واتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا .(سوره مائده، آیه 3).

6- فقال له قم یا علی فاننی فمن کنت مولاه فهذا ولیه رضیتک من بعدی اماما وهادیا فکونوا له اتباع صدق موالیا

7- احتجاج طبرسی، ج 1، صص 84- 71، چاپ نجف.

8- آیات 3و67 سوره مائده.

9- وفیات الاعیان، ج 1، ص 60 وج 2، ص 223.

10- وفیات الاعیان، ج 1، ص 60 وج 2، ص 223.

11- التنبیه والاشراف، ص 822

12- ثمار القلوب، ص 511.

منبع : فروغ ولایت , سبحانی، جعفر


فرم در حال بارگذاری ...

صلوات خاصه امام صادق (ع)

آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(1)
4 ستاره:
 
(0)
3 ستاره:
 
(0)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(0)
1 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
5.0 stars
(5.0)
نظر از: عابدی [عضو] 
5 stars

عمری است که دم به دم علی می گویم
در حال نشاط و غم، علی می گویم
یک عمر علی گفتم و ان شاالله
تا آخر عمر هم، علی می گویم
عید غدیر خم بر شما مبارک

1396/06/14 @ 12:44


فرم در حال بارگذاری ...

چهل حدیث امام محمد باقر (علیه السلام )

چهل حدیث امام محمد باقر (علیه السلام )


1- چه بسا شخص حريص بر امری از امور دنيا ، که بدان دست يافته و باعث نافرجامي و بدبختی او گرديده است ، و چه بسا کسی که برای امری از امور آخرت کراهت داشته و بدان رسيده ، ولی به وسيله آن سعادتمند گرديده است . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (166)
2- تو را به پنج چيز سفارش مي کنم : اگر مورد ستم واقع شدی ستم مکن ، اگر به تو خيانت کردند خيانت مکن ، اگر تکذيبت کردند خشمگين مشو ، اگر مدحت کنند شاد مشو ، و اگر نکوهشت کنند ، بيتابی مکن . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (167)


3- سخن نيک را از هر کسی ، هر چند به آن عمل نکند ، فرا گيريد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (170)


4- چيزی  با چيزی نياميخته است که بهتر از حلم با علم باشد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص(172)


5- نهايت کمال ، فهم در دين و صبر بر مصيبت ، و اندازه گيری در خرج زندگاني است . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربی ، ج 75، ص(172)

...


6- سه چيز از خصلتهای نيک دنيا و آخرت است : از کسی که به تو ستم کرده است گذشت کنی ، به کسی که از تو بريده است بپيوندی ، و هنگامی که با تو به ندانی رفتار شود ، بردباری کنی . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (173)


7- خداوند دوست ندارد که مردم در خواهش از يکديگر اصرار ورزند ، ولی اصرار در خواهش از خودش را دوست دارد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (173)


 8- دانشمندی  که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (173)


9- هيچ بنده ای عالم نيست ، مگر اينکه نسبت به بالا دست خود ، حسادت نورزد ، و زيردست خود را خوار نشمارد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (173)


10- هر که خوش نيت باشد ، روزي اش افزايش مي يابد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (175)


11- هر کس با خانواده اش خوشرفتار باشد ، بر عمرش افزوده مي گردد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربی ، ج 75، ص (175)


12- از سستی و بي قراری بپرهيز ، که اين دو ، کليد هر بدی مي باشند ، کسی که سستی کند ، حقی  را ادا نکند ، و کسی که بي قرار شود ، بر حق صبر نکند . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (175)


13- پيوند با خويشان ، عملها را پاکيزه مي نمايد ، اموال را افزايش مي دهد ، بلا را دور مي کند ، حسا آخرت را آسان مي نمايد ، و مرگ را به تاخير مي اندازد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربی ، ج 71، ص (111)


14- بهترين چيزی را که دوست داريد درباره شما بگويند ، درباره مردم بگوييد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 65، ص (152)


15- خداوند بنده مؤمنش را با بلا مورد لطف قرار مي دهد ، چنانکه سفر کرده ای براي خانواده خود هديه مي فرستد ، و او را از دنيا پرهيز مي دهد ، چنانکه طبيب مريض را پرهيز مي دهد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (180)


16- بر شما باد به پرهيزکاری و کوشش و راستگويی ، و پرداخت امانت به کسی که شما را بر آن امين دانسته است ، چه آن شخص ، نيک باشد يا بد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (179)


17- غيبت آن است که درباره برادرت چيزی را بگويی که خداوند بر او پوشيده و مستور داشته است . و بهتان آن است که عيبی را که در برادرت نيست ، به او ببندی . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (178)


18- خداوند ، دشنام گوی بي آبرو را دشمن دارد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (176)


19- تواضع ، راضی بودن به نشستن در جايی است که کمتر از شانش باشد ، و اينکه به هر کس رسيدی  سلام کنی ، و جدال را هر چند حق با تو باشد ، ترک کنی . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (176)


20- برترين عبادت ، پاکی شکم و پاکدامنی است . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (176)


21- خداوند در روز قيامت در حساب بندگانش ، به اندازه عقلی که در دنيا به آنها داده است ، دقت و باريک بينی مي کند . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 7 ، ص (267)


22- آن که از شما به ديگری  علم بياموزد ، پاداش او ( نزد خدای تعالی ) به مقدار پاداش دانشجوست ، و از او هم بيشتر مي باشد . کافي ، ج 1 ، ص (35)


23- هر که علم و دانش را جويد برای آنکه به علما فخر فروشی کند ، يا با سفها بستيزد ، و يا مردم را متوجه خود نمايد ، بايد آتش را جای نشستن خود گيرد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، 2 ، ص (38)


24- خداوند عزوجل کسی را که در ميان جمع ، بدون ناسزاگويی شوخی کند ، دوست دارد . کافي ، ج 2 ، ص (663)


25- سه خصلت است که دارنده اش نمي ميرد تا عاقبت شوم آن را ببيند : ستمکاری ، ازخويشان بريدن ، و قسم دروغ که نبرد با خداست . کافي ، ج 75، ص (174)


26- به خدا سوگند هيچ بنده ای  در دعا ، پافشاری و اصرار به درگاه خدای عزوجل نکند ، جز اينکه حاجتش را بر آورد . کافي ، ج 2 ، ص (475)


27- خداوند عزوجل از ميان بندگان مؤمنش آن بنده ای را دوست دارد که بسيار دعا کند ، پس بر شما باد دعا در هنگام سحر تا طلوع آفتاب ، زيرا آن ، ساعتی است که درهای آسمان در آن هنگام باز گردد و روزيها در آن تقسيم گردد و حاجتهای بزرگ بر آورده شود . کافي ، ج 2 ، ص (478)


28- دعای انسان پشت سر برادر ديني اش ، نزديکترين و سريعترين دعا به اجابت است . کافي ، ج 2 ، ص (507)


29- هر چشمی روز قيامت گريان است ، جز سه چشم : چشمی که در راه خدا شب را بيدار باشد ، چشمی که از ترس خدا گريان شود ، و چشمی که از محرمات الهی و گناهان بسته شود . کافي ، ج 2 ، ص (80)


30- شخص حريص به دنيا مانند کرم ابريشم است که هر چه بيشتر ابريشم به دور خود مي تند ، راه بيرون شدنش را دورتر و مشکل تر مي کند ، تا اينکه از غم و اندوه بميرد . کافي ، ج 2 ، ص (316)


31- چه بسيار خوب است نيکي ها پس از بدي ها ، و چه بسيار بد است بدي ها پس از نيکي ها . کافي ، ج 2 ، ص (458)


32- چون مؤمن با مؤمنی  دست دهد ، پاک و بي گناه از يکديگر جدا مي شوند . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 73، ص (20)


33- از دشمنی بپرهيزيد ، زيرا فکر را مشغول کرده و مايه نفاق مي گردد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربی ، ج 2 ، ص (301)


34- هيچ قطره ای نزد خداوند ، محبوبتر از قطره اشکی که در تاريکی شب از ترس خدا و برای او ريخته شود ، نيست . کافي ، ج 2 ، ص (482)


35- هر که بر خدا توکل کند ، مغلوب نمي شود ، و هر که از گناه به خدا پناه برد ، شکست نمي خورد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 68، ص (151)


36- افزايش نعمت از جانب خداوند قطع نمي شود ، مگر اينکه شکر از جانب بندگان قطع گردد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 68، ص (54)


37- خداوند دنيا را به دوست و دشمن خود مي دهد ، اما دينش را فقط به دوست خود مي بخشد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 2 ، ص (215)


38- مؤمن برادر مؤمن است ، او را دشنام نمي دهد ، از او دريغ نمي کند ، و به او گمان بد نمي برد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (176)


39- هيچ کس از گناهان سالم نمي ماند ، مگر اينکه زبانش را نگه دارد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 75، ص (178)


40- سه چيز پشت انسان را مي شکند : مردی که عمل خويش را زياد شمارد ، گناهانش را فراموش کند ، و به رای خويش ، خوشنود باشد . بحارالانوار ، دار احياء الترا العربي ، ج 69، ص (314)


فرم در حال بارگذاری ...

نماز جمعه تهران

حجت الاسلام کاظم صدیقی در خطبه‌های نماز جمعه تهران:

 


برخی مسئولان فقط منتظرند کسی چیزی بگوید تا پاسخ دهند/ترامپ تیغ ظلم آل‌سعود و آل‌خلیفه را تیزتر کرد
خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: برخی مسئولان فقط منتظرند کسی چیزی بگوید، تحمل ندارند و زود باید پاسخ او را بدهند و اقدام کنند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه برخی انقلاب کردند اما همتشان آنقدر نبود که پیروز شوند، اظهار داشت: ما گرسنگی را تحمل می‌کنیم اما فساد را خیر! باید کمی درباره برخی اتفاقات تامل کرد.

...

حجت الاسلام کاظم صدیقی اضافه کرد: در روز قیامت هیچکس نمی‌تواند اسرائیل بسازد و به حقوق دیگران تجاوز کند و از تروریست ها حمایت کند و آن روز، «روز امن» است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران تاکید کرد: توصیه من این است که گناهان را در ابعاد مختلف اعم از سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی و فردی و … ترک شوند.

وی با اشاره به ایام هفتم تیر و قوه قضائیه افزود: آیت الله شهید بهشتی سید الشهدا انقلاب و مرد بزرگی بود. او  نه تنها در زمان خود مظلوم بود ؛ بلکه پس از شهادت هم گوهر کمیابی بود.

حجت الاسلام کاظم صدیقی با اشاره به ابعاد خصوصیات فردی و معنوی شهید بهشتی افزود: شهید بهشتی هیچگاه ادعای دانشمندی نداشت. وی به موضوعات فرهنگی تاکید داشت.  آیت الله بهشتی همه مخالفین خود را تحمل می کرد و در برابر آن همه تهمت برای دفاع از خود لب باز نمی کرد.

مرحوم بهشتی به دلیل دغدغه اجتماعی که داشتند، از آقای قرائتی خواسته بودند که وارد ادارات دولتی نشوند و آموزش به جوانان را ادامه دهند؛ ایشان در سعه‌صدر نمونه کامل بودند اما امروز برخی از مسئولان منتظرند کسی چیزی بگوید تا سریع واکنش نشان دهند. آیت‌الله بهشتی همه مخالفان را تحمل می‌کرد و برای دفاع از خود، لب باز نمی‌کرد و به خود هرگز اجازه نداد برخلاف خواست امام (ره) چیزی بگوید.

حجت الاسلام کاظم صدیقی ادامه داد: امام در آن زمان بگو مگو ها را بین ملی گراها، بنی صدر و … نهی کرده بود و شهید بهشتی در برابر آن همه هجمه لب باز نمی کرد.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری از دستگاه قضایی تاکید کرد: دستگاه قضایی یک نهاد پشتیبان از حقوق مردم ، آزادی مشروع و کاهش دهنده مشکلات اجتماعی است و این بر اساس اختیارات قانون اساسی تعیین شده است. نظارت بر قانون از وظایف قوه قضائیه است و چتر نظارتی قوه قضائیه باید حضور داشته باشد تا خلافی در هیچ وزارتخانه ای ایجاد نشود و اگر تخلفاتی شد مصوبات توسط دیوان عدالت باطل شود.

حجت الاسلام کاظم صدیقی تصریح  کرد: لازم است تا این قوه و جایگاهش تقویت شود تا انتظارات رهبری برآورده شود. امیدواریم قضات بدانند که در لبه آتشند و آنجا دیگر جای جهت گیری و پارتی بازی نیست. قضات باید رعایت اخلاق کنند و بدانند خداوند بشر را تکریم کرده است.

حجت الاسلام کاظم صدیقی ادامه داد: قضات باید بدانند که مردم نباید پشت در یا مقابل میز آن ها تحقیر شوند و نباید برای خودشان ابهت قائل شوند.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به نوع حقوق بشر آمریکایی و سعودی تصریح کرد: ترامپ با روی کارآمدن تیغ ظلم آل سعود و آل خلیفه را تیزتر کرده و آن ها قتل نفس می کنند.

وی اضافه کرد: پرونده های مهمی در قوه قضائیه رسیدگی شده و البته با نقطه مطلوب فاصله دارند.

حجت الاسلام کاظم صدیقی ادامه داد: سعودی ها با پشتیبانی آمریکا در شهرهای شیعه نشین همچون قنطیف و عوامیه جنایت می‌کنند. در آذربایجان هم مردم نمی توانند حقوق خود را استیفا کنند و مجامع حقوق بشری سکوت کرده اند.

 خطیب موقت نماز جمعه تهران تاکید کرد:شیخ ابراهیم زکزاکی و علما آذربایجانی به چه جرمی در زندان اند که این موضوع باید توسط قوه قضائیه از بعد حقوقی رسیدگی شود.
حجت الاسلام کاظم صدیقی ادامه داد: قبر شریف سبط اکبر پیامبر قبرش تحقیر شده و احترامی به قبور شریف بزرگان گذاشته نمی شود

آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(1)
4 ستاره:
 
(0)
3 ستاره:
 
(0)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(0)
1 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
5.0 stars
(5.0)
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

خدا ايشان و تمام خدمتگزاران به اسلام را حفظ نمايد.

1396/04/17 @ 09:59


فرم در حال بارگذاری ...

چالش مامانم اینا، مامانت اینا!

چالش مامانم اینا، مامانت اینا!

حتما شنیده اید که می گویند ازدواج دختر و پسر تنها پیوند ۲ نفر نیست بلکه پیوند ۲ خانواده است یعنی این که پدر و مادر ما چنان در ما درونی شده اند و پدر و مادر همسرمان چنان در او درونی شده اند که انگار ۲ خانواده با هم ازدواج می کند، نه یک نفر با یک نفر. خانواده‌های ما مهم ترین عامل شکل گیری شخصیت ما بوده اند. همین می تواند پایه به وجود آمدن مشکلات ارتباطی با خانواده همسر باشد.
فرآوری : هدی پاک نهاد – بخش کلوب ازدواج تبیان

در حال حاضر جامعه سنتی ما در حال گذار به مدرنیته است و این موضوع خودش را به بغرنج ترین شکل نشان داده است. از یک طرف زوج های جوان امروزی خیلی بیشتر از قبل برایشان استقلال مهم است و ازطرف دیگر پدر و مادرها همچنان می‌خواهند با قوانین نانوشته روزگار خودشان با عروس یا دامادشان رفتار کنند.

 

در این موقعیت عجیب و غریب احتمال ایجاد چالش با خانواده همسر بیشتر و بیشتر می شود. اما اختلاف با خانواده همسر معمولا از کجا نشأت می گیرد و با آن باید چه کار کرد؟

اختلاف از کجا می آید؟

...


حتما شنیده اید که می گویند ازدواج دختر و پسر تنها پیوند ۲ نفر نیست بلکه پیوند ۲ خانواده است یعنی این که پدر و مادر ما چنان در ما درونی شده اند و پدر و مادر همسرمان چنان در او درونی شده اند که انگار ۲ خانواده با هم ازدواج می کند، نه یک نفر با یک نفر. خانواده های ما مهم ترین عامل شکل گیری شخصیت ما بوده اند. همین می تواند پایه به وجود آمدن مشکلات ارتباطی با خانواده همسر باشد.

تا وقتی که از لحاظ مالی به خانواده همسرتان وابسته باشید، مجبورید که دخالت های آن‌ها را تاب بیاورید. پس اول سعی کنید که استقلالتان را حفظ کنید و بعد در مقابل دخالت ها موضع بگیرید
نزدیكی و ارتباط با خانواده همسر در نگاه اول و در بدو ازدواج شاید به نظر ترسناك و مشكل بیاید.در اینجا بعضی از نكات اصلی را در ارتباط با خانواده همسر بیان می‎كنیم:

1-احترام بگذارید
بیشترین چیزی که خانواده همسرتان از شما می‌خواهند احترام است. البته احترام گذاشتن اصلا به معنای منفعل بودن و غلام حلقه به گوش بودن نیست اما کافی است که شما گاهی خودتان را جای پدر یا مادر همسرتان بگذارید. کسانی که در درجه اول از یک یا دو نسل قبل از شما هستند. بنابراین دیدشان به دنیا جور دیگری است.

در ثانی یکی از اعضای خانواده‌شان حالا با شما زندگی می‌کند و یک جورهایی خودشان را هنوز مسئول می‌دانند. اگر از این دید نگاه کنید، ‌می‌توانید خیلی از حرف‌های شاید ناراحت کننده آن ها را زیرسبیلی رد کنید.

 2-استقلالتان را حفظ کنید
تا وقتی که از لحاظ مالی به خانواده همسرتان وابسته باشید، مجبورید که دخالت های آن‌ها را تاب بیاورید. پس اول سعی کنید که استقلالتان را حفظ کنید و بعد در مقابل دخالت ها موضع بگیرید. ضمن این که اگر از همان اول و البته با احترام، قوانین خانواده جدیدی را که دارید شکل می‌دهید به خانواده همسرتان اعلام کنید، یا آن را در رفتارهایتان نشان دهید، در درازمدت کمتر با خانواده همسرتان چالش خواهید داشت.

3-رفت و آمدتان را کنترل کنید
طوری نباشید که بعد از عقد همیشه شما را خانه نامزدتان پیدا کنند و روزهای متوالی به خانه خود سر نزنید. اگر رفت‌و‌آمد با خانواده همسرتان بیش از عرف باشد باعث درگیری می‌شود. حتی در دوران عقد، اقامت‌های طولانی مدت شما در خانه پدری همسرتان می‌تواند زمینه دخالت‌های آینده خانواده همسرتان در زندگی شما را فراهم کند.

4-مقایسه نکنید
لطفاً پدر و مادر همسرتان را با پدر و مادر خودتان مقایسه نکنید و پیش روی آنها از پدر و مادر خودتان تعریف نکنید. گرچه به طور معمول و البته متأسفانه از پدر و مادر همسر به خوبی یاد نمی‌شود، ولی آنها بیشتر اوقات انسان‌های خوبی هستند.

لطفاً پدر و مادر همسرتان را با پدر و مادر خودتان مقایسه نکنید و پیش روی آنها از پدر و مادر خودتان تعریف نکنید. گرچه به طور معمول و البته متأسفانه از پدر و مادر همسر به خوبی یاد نمی‌شود، ولی آنها بیشتر اوقات انسان‌های خوبی هستند
به هر حال همین‌ پدر و مادر همسرتان هستند که همسر شما را بزرگ کرده‌اند و به جایی رسانده‌اند که شما تصمیم گرفته‌اید تا آخر عمر در کنارش زندگی کنید و تکیه گاه شما شده است. آنها دیگر خانواده شما هستند و باید آنها را همان‌طور که هستند بپذیرید.

تمایلات طبیعی زن‌ها و مردها به کامل کردن همدیگر، آنها را برای مقابله با چالش‌های زندگی آماده می‌کند. البته هرکسی متفاوت است و هر زوج داستان خاص خود را دارد اما بین همه آنها اشتراکاتی وجود دارد.

بااینکه هرکدام از این جنسیت‌ها حرفی برای گفتن دارند اما مردها معمولاً فایده بیشتری از روابط می‌برند، درمقابل حساسیت و درک خانم‌ها، خصوصیاتی مردانه مثل جدی بودن و قدرت بدنی از خود نشان می‌دهند.

6-والدین هر کس مال اوست!
درست است که پدر و مادر همسرتان از این به بعد حکم پدر و مادر شما را خواهند داشت و شما آن‌ها را مامان و بابا صدا می‌کنید اما آن‌ها هیچ وقت واقعا پدر و مادر شما نمی‌شوند. پس مرزهای ارتباطی را با آن‌ها حفظ کنید و در نزدیک شدن به آن‌ها زیاده روی نکنید. چون مطمئنا اگر مشکلی پیش بیاید در نهایت والدین حق را به فرزند خودشان می‌دهند نه شما. احترام و فاصله‌ را حفظ کنید و مراقب باشید زیاد به آن‌ها نزدیک نشده، زیاده از حد رفت و آمد نکنید و شوخی و راز گویی را با آن‌ها محدود کنید.

7-اولویت با خانواده جدید است
خیلی وقت ها خود زن و شوهرها درباره رابطه با خانواده همسر با هم مشکل پیدا می کنند. یادتان باشد که شما خانواده جدیدتان را تشکیل داده اید و باید هوای همسرتان را داشته باشید البته آن هم با رعایت احترام کامل به پدر و مادر خودتان.


منابع : عصر ایران / دلگرم 

آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(1)
4 ستاره:
 
(0)
3 ستاره:
 
(0)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(0)
1 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
5.0 stars
(5.0)
نظر از: مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو] 
5 stars

بسيار نكات آموزنده ايست اي كاش جوانان دم بخت مطالعه كنند.

1396/04/14 @ 11:00


فرم در حال بارگذاری ...

خواص انواع تخمه ها

خواص انواع تخمه ها

 


#تخمه ها مانند #ماهی ها از نظر امگا ۳ غنی اند. #امگا_۳ موجود در تخمه ها به کاهش بی نظمی های ضربان قلب، تری گلیسرید خون، خطرات تشکیل لخته، سرعت سخت شدن شرایین، خطر فشار خون بالا و کاهش سرطان و اختلالات رفتاری در جوانان کمک می کند و برعکس امگا۳ های دارویی، خطر مسمومیت ندارند.

به گزارش جام جم آنلاین، تخمه ها منبع غنی چربی هستند که هنگام رسیدن، مقدار زیادی از نشاسته خود را از دست می دهند و به میزان چربی آنها افزوده می شود.
از نظر نوع چربی هم دارای اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع هستند که البته مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع (مفید) آنها بیشتر است در ادامه به خواص برخی از انواع تخمه ها اشاره می کنیم.

تخمه #آفتابگردان : انرژی ساز
تخمه #هندوانه : استخوان ساز
تخمه #خربزه : خون ساز
تخمه #کدو : دفع کننده کرم و افزایش هوش و تقویت حافظه
تبیان


فرم در حال بارگذاری ...

انتصاب حجت‌الاسلام محمدحسنی به ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش

انتصاب حجت‌الاسلام محمدحسنی به ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش
 

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده کل قوا در حکمی حجةالاسلام آقای حاج شیخ عباس محمدحسنی را به ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.

متن حکم فرمانده کل قوا به این شرح است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

جناب حجةالاسلام آقای حاج شیخ عباس محمدحسنی

نظر به تعهّد و شایستگی و تجارب ارزنده، شما را به ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب می‌کنم.

ارتقای هوشیاری و بصیرت دینی و انقلابی آحاد ارتش جمهوری اسلامی ایران و خانواده آنان، افزایش روحیه‌ی صمیمیّت بین کارکنان ارتش با سایر نیروهای مسلح و تعامل اثربخش با فرماندهی کل آجا، مورد انتظار است.

از تلاش‌های ارزشمند جناب حجة‌الاسلام آقای حاج سیّد محمدعلی آل‌هاشم در طول خدمت تشکر و قدردانی می‌کنم و توفیق خدمت بیشتر ایشان در سنگر امامت جمعه و توفیق همگان را از خداوند متعال مسئلت دارم.

سیّد علی خامنه‌ای

۱۱ تیر ۱۳۹۶


فرم در حال بارگذاری ...

یک مرزبان شهید شد

درگیری مرزبانان با اشرار در مرز پیرانشهر / یک مرزبان شهید شد


مرزبانان کشور در مرز چیانه با اشرار مسلح درگیر شدند.
  به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ در پی درگیری نیروهای هنگ مرزی پیرانشهر با اشرار مسلح در ارتفاعات کانی خدا ، یکی از مرزبانان به شهادت رسید.

گفتنی است؛ در این درگیری ۳ تن از نیروهای هنگ مرزی پیرانشهر هم زخمی شدند.

یادآور می شود این خبر از سوی مرزبانی استان آذربایجان غربی تایید شده است.


فرم در حال بارگذاری ...

مراقب جعبه‌های پیتزا باشید

عزیزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران؛


هشدار در مورد آلودگی‌های پنهان فست فودها/ مراقب جعبه‌های پیتزا باشید


رئیس انجمن صنایع غذایی گفت: اگر جعبه‌های پیتزا از استاندارد‌های لازم برخوردار نباشند، میکروب‌های مختلفی به درون غذا منتقل می‌شود.
محمدحسین عزیزی رئیس انجمن صنایع غذایی ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: جعبه‌های ویژه نگهداری و حمل مواد غذایی باید از کاغذهای نو ساخته شوند تا از بروز بیماری‌های مختلف گوارشی و حتی پوستی جلوگیری شود.

وی بیان کرد: اگر جعبه‌های پیتزا یا هر نوع مواد غذایی دیگری از استانداردهای لازم برخوردار نبوده و مجوز‌های بهداشتی را دریافت نکرده باشد، ممکن است حامل میکروب‌های مختلف باشد که این آلودگی به درون غذا منتقل شود.

...

رئیس انجمن صنایع غذایی ایران تصریح کرد: جعبه‌های پیتزا که حامل مواد غذایی بوده باید از کاغذهای نو درست شده باشد، زیرا در غیر این صورت فلزات سنگین و گرد و غبار بر روی غذا می‌نشیند و باعث ایجاد انواع مشکلات گوارشی در بدن می‌شود.

وی ادامه داد: کاغذهای کهنه ای که برای تهیه جعبه‌های پیتزا به کار گرفته می‌شود ممکن است به انواع میکروب‌های مختلف آلوده بوده و همین مسئله بهداشتی بودن این کاغذ‌ها را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث بروز بیماری‌های مختلفی از جمله سیستم گوارشی و حتی پوستی می‌شود.

عزیزیگفت: کاغذهای ای کهنه ممکن است آلوده به انواع فلزات سنگین، سموم کشاورزی و حشره‌کش باشد که این مواد برای انسان به شدت مضر است و آلودگی‌های مختلفی را در بدن انسان ایجاد می‌کند.

وی یادآور شد: جعبه‌های ویژه مواد غذایی و به خصوص غذاهای گرم دارای پروانه بهداشت و مجوز‌های لازم از سازمان غذا و دارو باشد تا از بروز مشکلات مختلف و همچنین بیماری‌های گوناگون جلوگیری شود.


فرم در حال بارگذاری ...

جانشین ابوبکر البغدادی چه کسی خواهد بود؟

جانشین ابوبکر البغدادی چه کسی خواهد بود؟

یکی از فرماندهان نیروهای حشد شعبی تاکید کرد، جانشین ابوبکر بغدادی، رهبر داعش شخصی از کشورهای حوزه خلیج فارس و عملیات بعدی این گروه تروریستی در جزیرة‌العرب خواهد بود. جبار المعموری، یکی از فرماندهان حشد شعبی عراق در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سومریه نیوز این کشور اظهار داشت، جانشین البغدادی در صورتی که کشته و یا اسیر شده باشد، طبق اطلاعات موجود فردی از اتباع یکی از کشورهای عرب منطقه خلیج فارس خواهد بود زیرا اعراب منطقه خلیج فارس در تشکیلات داعش حضور چشمگیری دارند و خود البغدادی نیز خواسته که آنها نقش مهمی داشته باشند زیرا آنها اتباع کشورهایی هستند که در آنجا از تفکرات داعش حمایت می‌شود.

...

به گزارش نامه نیوز، المعموری در ادامه گفت: عملیات بعدی داعش پس از اینکه پایگاه‌هایش را در عراق از دست داد، در جزیرة‌العرب خواهد بود. وی افزود: طبق اطلاعات موجود البغدادی در طول دو سال گذشته دستور انتقال صدها تن از حامیان خود در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را به پایگاه‌های این گروه تروریستی در سوریه و عراق و نیز دستور تشکیل گروهک‌های مخفی و افزایش اعضا جهت اجرای طرح و نقشه‌های گروه را داد. وی در ادامه تاکید کرد: هیچ کشور عربی از جمله کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از آتش داعش دور نخواهند بود و این گروه ابزاری جهانی است که طرح‌ها و برنامه‌های مجرمانه‌ای را در منطقه خاورمیانه اجرا می‌کند و اولین این برنامه‌ها در سوریه و عراق اجرا شدند.

منبع: ایسنا

آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(0)
4 ستاره:
 
(0)
3 ستاره:
 
(1)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(0)
1 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
3.0 stars
(3.0)
نظر از: رحیمی [عضو] 
3 stars

سلام و دورود خدا بر یاوران مهدی عجل الله

استاد پناهیان:
آتش به اختیار یعنی…
آتش به اختیار یعنی نفوذ تروریست‌های فرهنگی غرب‌گرا در نهادهای فرهنگی زیاد شده، مانند نفوذ داعشی‌ها به ساختمان مجلس؛ هرکسی می‌تواند، مقابله کند.
داعشی‌ها امنیت فیزیکی و غربگرایان امنیت فرهنگی را از بین می‌برند؛ هردو تحت حمایت آمریکا هستند. آتش به اختیار یعنی باید برای امنیت کشور قیام کرد.
آتش به اختیار یعنی هر نوع اقدام رسانه‌ای فرهنگی و فکری علیه غرب‌گرایی نیاز به فرمان ندارد، و جوانان فرهیخته می‌توانند باتشخیص خود عملیات کنند.

یا علی علیه السلام

1396/04/09 @ 20:20


فرم در حال بارگذاری ...

مرگ ابوبکر البغدادی

مرگ ابوبکر البغدادی توسط سپاه قدس تایید شد

 

 

نماینده ولی فقیه در سپاه قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: تروریست‌ها نتوانستند به اهداف خود در منطقه خاورمیانه دست یابند.


به گزارش کارگرآنلاین، حجت الاسلام علی شیرازی روز پنجشنبه و درباره اشرافیت سپاه قدس بر تحرکات تروریست ها افزود: سپاه قدس به صورت کامل در برابر تروریست ها ایستاده است، به همین دلیل تروریست ها نتوانستند به اهدافی که در منطقه دنبال می کردند، دست یابند.
 
وی در خصوص توانمندی موشکی ایران برای سیلی زدن به گروه تروریستی داعش نیز گفت: توان موشکی ایران سیلی محکمی از ایران به داعش بود و این ضربه هراسی بر دل گروه های تروریستی و داعش در منطقه انداخته است.

به نوشته ایرنا، شیرازی درباره مرگ البغدادی سرکرده گروه تروریستی داعش نیز افزود: مرگ این تروریست قطعی است.
 
نماینده ولی فقیه در نیروی سپاه قدس گفت: داعش دست پرورده آمریکاست و مورد حمایت برخی از کشورهای منطقه است و این تروریست ها زاییده حمایت این کشورها هستند.

 

 

 


فرم در حال بارگذاری ...

بعد از ماه رمضان چه کنیم؟

بعد از ماه رمضان چه کنیم؟

 

 

فرصت ناب بعد از ماه رمضان را از دست ندهیم. مثل کسی نباشیم که از فروشگاه کلی خرید کرده ولی در آن را باز نمی‌کند!/ حالِ خوش بعد از ماه رمضان، شبیه حال خوش بعد از ورزش است./ چرا در مفاتیح‌الجنان، برای ماه شوال ادعیۀ چندانی نوشته نشده است؟/ بهترین استفاده از فرصت بعد از رمضان «عادت به خوبی‌ها» است فرصت ناب بعد از ماه رمضان را از دست ندهیم. مثل کسی نباشیم که از فروشگاه کلی خرید کرده ولی در آن را باز نمی کند!/ حالِ خوش بعد از ماه رمضان، شبیه حال خوش بعد از ورزش است./ چرا در مفاتیح الجنان، برای ماه شوال ادعیۀ چندانی نوشته نشده است؟/ بهترین استفاده از فرصت بعد از رمضان «عادت به خوبی‌ها» است حجت الاسلام پناهیان: یکی از غفلت‌های مهم ما این است که

...

قدرِ بعد از ماه مبارک رمضانِ خودمان را نمی‌دانیم. در حالی که هرچه در ماه مبارک رمضان عبادت کنیم، تازه آغازی برای زندگی معنوی پس از ماه رمضان است. این‌کار مثل این است که از فروشگاه خرید کرده‌ایم، حالا بعد از ماه رمضان، این خرید را به منزل آورده‌ایم و باید درِ آن را باز کنیم و از آن استفاده کنیم ولی معمولاً استفاده نمی‌کنیم.تقوا ثمرۀ روزه است که بعد از ماه رمضان باید به چیدن این میوه بپردازیم. مؤمنین بعد از ماه رمضان، ذائقۀ بهتری دارند. اما شیطان-غالباً- نمی‌گذارد ما به این حالِ خوش بعد از ماه رمضان توجه کنیم و از آن بهره‌برداری کنیم. حالِ خوش بعد از ماه رمضان، شبیه حال خوش بعد از ورزش است. خیلی بد است که انسان از نشاطی که بعد از ورزش جسمی و روحی پیدا می‌کند، درست استفاده نکند. برای عموم مردم، ماه رمضان خبرهایی هست.

ولی برای خواص مؤمنین هم بعد از ماه رمضان خبرهایی هست. البته بی‌خبران، خبری از بعد از ماه رمضان ندارند! انسان بعد از ماه رمضان، مثل کسی که به کربلا برود و برگردد و حال خوشی پیدا کند. او وقتی به هیأت برود، خیلی بیشتر از قبل، به او مزه می‌دهد. چرا در مفاتیح الجنان، برای ماه شوال ادعیۀ چندانی نوشته نشده است؟ چون ما در ماه رمضان سنگ‌تمام گذاشته‌ایم، و حالا خودمان باید با انرژی و توانی که در ماه رمضان به‌دست آورده‌ایم، بدویم و مسیر را ادامه دهیم. مثل دونده ای که به صورت طبیعی: «بعد از عبور از خط پایان، چند قدم دیگر هم می دود!»

کسانی که یک‌دفعه‌ای ترمز می‌کنند معلوم می‌شود که حرکت‌شان در ماه رمضان حلزونی بوده است! بعد از ماه رمضان، رفتارها باید تفاوت پیدا کند. یکی از پیشنهادها «عادت دادن جان خویشتن به کارهای خوب و خیر» است. امام محمد باقر(ع) می‌فرماید: «عَوِّدُوا أَنْفُسَکُمْ الْخَیْرَ»(الخرائج و الجرائح/2/596) یعنی خودتان را به کارهای خیر، عادت دهید. در روایات خیلی به «عمل مداوم» تأکید شده و تصریح فرموده‌اند که تداوم عمل خیلی مهمتر از خودِ عمل است. (إِنِّی أُحِبُّ أَنْ أَدُومَ عَلَى الْعَمَلِ إِذَا عَوَّدَتْنِی‏ نَفْسِی؛ مستدرک‌الوسایل/1/129( عادت فقط مربوط به رفتار نمی‌شود. می‌شود قلب را به برخی دوست‌داشتنی‌ها عادت داد.

پیامبر(ص) در روایت می‌فرماید: «قلب خودتان را به رقّت(نازکی) عادت دهید و زیاد تفکر کنید و…؛ عَوِّدُوا قُلُوبَکُمُ الرِّقَّةَ وَ أَکْثِرُوا مِنَ التَّفَکُّرِ وَ الْبُکَاءِ مِنْ خَشْیَةِ اللَّه‏»(اعلام‌الدین/146) مثلاً بگوید: «من عادت کرده‌ام گریۀ درِ خانۀ خدا را دوست داشته باشم» نه اینکه «یک حالی پیدا کنم و بروم درِ خانۀ خدا گریه کنم!» ما نمی‌خواهیم فقط به یک «حالِ خوش معنوی» برسیم، بلکه می‌خواهیم به «مقام خوش معنوی» برسیم. در ادعیه نیز از این «مقام» سخن گفته شده است. انسان در آنجا «مقیم» می‌شود نه اینکه یک لحظه شهاب وار بیاید و برگردد.حالا چطور می‌توان به مقام خوش معنوی رسید؟ با عادت.

بهترین زمان برای این «عادت دادن» بعد از ماه رمضان است، چون ما دیگر هیچ‌وقت این‌قدر قدرت معنوی نداریم. برای عادت، برنامۀ یک‌ساله نیاز است. و بهترین وقت برای یک برنامۀ یک‌ساله از این ماه رمضان تا ماه رمضان بعدی است (إِذَا کَانَ الرَّجُلُ عَلَى عَمَلٍ فَلْیَدُمْ عَلَیْهِ سَنَةً ثُمَّ یَتَحَوَّلُ عَنْهُ إِنْ شَاءَ إِلَى غَیْرِهِ وَ ذَلِکَ أَنَّ لَیْلَةَ الْقَدْرِ یَکُونُ فِیهَا فِی عَامِهِ ذَلِکَ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ یَکُون؛ کافی/2/82‏( الان که هنوز آثار روزه و عبادت‌های ماه رمضان، در شما هست، شروع کنید به برنامه‌ریزی کردن برای یک‌سال آینده. اگر این کار را انجام دهید، ان‌شاء الله تا شب قدر سال آینده، به نتایج خوبی خواهید رسید. در هیأت‌، شما را به گریه کردن برای امام حسین(ع) عادت می‌دهند.

وقتی این را هر هفته انجام دهید، در واقع دارید خودتان را به رقّت در روضه و مظلومیت اهل‌بیت(ع) عادت می‌دهید.آنگاه فقط ما نیستیم که به اهل‌بیت(ع) عادت می‌کنیم، بلکه اهل‌بیت(ع) هم به ما عادت می‌کنند. زمین و آسمان هم دل‌شان برای گریه‌های شما تنگ می‌شود… 94/05/08‏


فرم در حال بارگذاری ...

آخرین سخنان شهید بهشتی

 

آخرین سخنان شهید بهشتی قبل از انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی


حادثه هفتیم تیر شش روز پس از عزل بنی‌صدر از ریاست‌جمهوری صورت گرفت. سه روز قبل از وقوع این حادثه، محمد جواد قدیری، عضو کادر مرکزی سازمان مجاهدین خلق و طراح اصلی انفجار مسجد ابوذر که در آن آیت‌الله خامنه‌ای، امام جمعه وقت تهران مورد سوءقصد قرار گرفت، به دوستان خود با اطمینان خبر داده بود که «روز هفتم تیر» کار یکسره خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، امروز سالروز فاجعه هفتم تیر است. آن‌هایی که فرزندان روزهای نخست انقلاب هستند خوب به یاد دارند که هفتم تیر سال‌60 ایران چگونه داغ دار شد. 

این حادثه شش روز پس از عزل بنی‌صدر از ریاست‌جمهوری صورت گرفت. سه روز قبل از وقوع این حادثه، محمد جواد قدیری، عضو کادر مرکزی سازمان مجاهدین خلق و طراح اصلی انفجار مسجد ابوذر که در آن آیت‌الله خامنه‌ای، امام جمعه وقت تهران مورد سوءقصد قرار گرفت، به دوستان خود با اطمینان خبر داده بود که «روز هفتم تیر» کار یکسره خواهد شد.

...

در نهایت در غروب هفتم تیر، سازمان مجاهدین خلق توانستند با انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی جمع ارزشمندی از سران انقلاب و مسوولان نظام جمهوری اسلامی را به شهادت برسانند. این درحالی بود که در آن روزها نیروی دفاعی جمهوری اسلامی در حال جنگ با رژیم بعث بود اما دشمن این بار از درون با خیانت و تعاملی منافقانه  آشکار ضربه‌ای جبران ناپذیر وارد کرد. 

ساعت 30 : 20 روز یکشنبه 7 تیر  بود. 1360سالن اجتماعات دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی ایران واقع در سرچشمه ی تهران میزبان برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و هیات دولت شد. بعداز تلاوت قرآن با اعلام برنامه آیت‌الله محمد بهشتی می‌بایست به ایراد سخنرانی بپردازد. «ما بار دیگر نباید اجازه دهیم، استعمارگران برای ما مهره سازی کنند و سرنوشت مردم ما را به بازی بگیرند. تلاش کنیم کسانی را که متعهد به مکتب هستند و سرنوشت مردم را به بازی نمی گیرند، انتخاب شوند.» این جملات  آیت‌الله بهشتی نشان از دستور جلسه‌ای  در باب انتخابات ریاست جمهوری بود و هنوز به نتیجه نرسیده که به یکباره مورد حمله‌ای تروریستی قرار گرفت. بمبی سالن اجتماعات را لزراند و با خاک یکسان کرد. 

در نهم تیر ماه سال 1360 پیکر های مطهر شهید بهشتی و دیگر شهدای حادثه تروریستی هفتم تیر با حضور مردم عزادار تهران از مقابل مجلس شورای اسلامی تشییع شد.

اسامی شهدای جلسه حزب جمهوری اسلامی ایران بدین شرح بود:

1- آیت الله دکتر سید محمد حسینی بهشتی، رییس دیوان عالی کشور

2- رحمان استکی، نماینده ی مردم شهرکرد

3- دکتر سید محمد باقری لواسانی، نماینده ی مردم تهران

4- دکتر سید رضا پاک نژاد، نماینده ی مردم یزد

5- علیرضا چراغ زاده دزفولی, نماینده ی مردم رامهرمز

6- حجت الاسلام غلامحسین حقانی، نماینده ی مردم بندرعباس

7- حجت الاسلام محمد علی حیدری، نماینده ی مردم نهاوند

8- حجت الاسلام سید محمد تقی حسینی طباطبایی، نماینده ی مردم زابل

9- عباس حیدری، نماینده ی مردم بوشهر

10- دکتر سید شمس الدین حسینی نایینی، نماینده ی مردم نایین

11- سید محمد کاظم دانش، نماینده ی مردم شوش و اندیمشک

12- علی اکبر دهقان، نماینده ی مردم تربت جام

13- دکتر عبدالحمید دیالمه، نماینده ی مردم بوشهر

14- حجت الاسلام دکتر غلامرضا دانش آشتیانی، نماینده ی مردم تفرش و آشتیان

15- حجت الاسلام سید فخر الدین رحیمی، نماینده ی مردم ملاوی لرستان

16- سید محمد جواد شرافت، نماینده ی مردم شوشتر

17- میربهزاد شهریاری، نماینده ی مردم رودباران

18- حجت الاسلام محمد حسین صادقی، نماینده ی مردم درود و ازنا

19- دکتر قاسم صادقی، نماینده ی مردم مشهد

20- حجت الاسلام سید نور الله طباطبایی نژاد ، نماینده ی مردم اردستان

21- حجت الاسلام حسن طیبی، نماینده ی مردم اسفراین

22- سیف الله عبدالکریمی، نماینده ی مردم لنگرود

23- حجت الاسلام عبدالوهاب قاسمی، نماینده مردم ساری

24- حجت الاسلام عمادالدین کریمی، نماینده ی مردم نوشهر

25- حجت الاسلام محمد منتظری، نماینده ی مردم نجف آباد

26- عباسعلی ناطق نوری، نماینده ی مردم نور

27- مهدی نصیری لاری، نماینده ی مردم لارستان

28- حجت الاسلام علی هاشمی سنجانی، نماینده ی مردم اراک

29- دکتر حسن عباسپور، وزیر نیرو

30- دکتر محمد علی فیاض بخش، وزیر مشاور و سرپرست سازمان بهزیستی کشور

31- دکتر محمود قندی، وزیر پست و تلگراف و تلفن

32- موسی کلانتری ،وزیر راه و ترابری

33- دکتر جواد اسد اله زاده ،معاون بازرگانی خارجی وزارت بازرگانی

34- عباس ارشاد، معاون دفتر آموزش سازمان بهزیستی

35- مهدی امین زاده ، معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی

36- محمد صادق اسلامی، معاون پارلمانی و هماهنگی وزارت بارزگانی

37- مهندس محمد تفویضی زواره، معاون وزارت راه و ترابری

38- دکتر هاشم جعفری معیری، معاون امور مالی وزارت بهداری

39- ایرج شهسواری، معاون وزارت آموزش و پرورش

40- عباس شاهوی ، معاون وزارت بازرگانی

41- دکتر حسن عضدی، معاون وزارت فرهنگ و آموزش عالی

42- حبیب الله مهمانچی، معاون امور پارلمانی و هماهنگی وزارت کار

43- غلامعلی معتمدی، معاون رفاه تعاون وزارت آموزش و پروش

44- سید کاظم موسوی، معاون وزارت آموزش و پرورش

45- حسن اجاره دار (حسنی)، عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی و سردبیر نشریه ی عروة الوثقی

46- عباس ابراهیمیان، عضو حزب جمهوری اسلامی

47- حجت الاسلام علی اکبر اژه ای، عضو دفتر سیاسی حزب جمهوری اسلامی

48- علی اصغر آقا زمانی، عضو حزب جمهوری اسلامی

49- محمود بالاگر، عضو حزب جمهوری اسلامی

50- حسن بخشایش، عضو حزب جمهوری اسلامی

51- محمدپور ولی ، عضو حزب جمهوری اسلامی

52- رضا ترابی، عضو حزب جمهوری اسلامی

53- مهندس مهدی حاجیان مقدم، مسؤول آموزش واحد مهندسین حزب جمهوری اسلامی

54- محمد خوش زبان،  عضو حزب جمهوری اسلامی

55- علی درخشان، عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی

56- جواد سرافراز ، عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی

57- حجت الاسلام حسین سعادتی ، عضو حزب جمهوری اسلامی (مسؤول آموزش شهرستان ها)

58- حبیب الله مهدی زاده طالعی ، عضو حزب جمهوری اسلامی

59- سید محمد موسوی فر، عضو حزب جمهوری اسلامی

60- محسن مولایی، عضو حزب جمهوری اسلامی

61- جواد مالکی، عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی

62- حجت الاسلام عبدالحسین اکبری مازندرانی ساروی، عضو هیأت پنج نفره ی کشاورزی منطقه ی مازندران

63- مهندس حسین اکبری، مدیرعامل بانک کشاورزی

64- مهندس هادی امینی، عضو واحد مهندسین حزب مهندسین اسلامی

65- سید محمد پاک نژاد، عضو هیأت مدیره ی چوب و کاغذ

66- محمد رواقی، مدیر شرکت فرش ایران

67- مهندس توحید رزمجو، عضو هیأت مدیره ی گروه صنعتی ملی

68- علی اکبر سلیمی جهرمی، دبیر کل سازمان امور اداری و استخدامی

69- جواد سرحدی، مدیرعامل سازمان تعاون مصرف شهر و روستا

70- محمد حسن محمد عینی

71- حبیب مالکی، فرماندار ایرانشهر

72- مهندس محمد علی مجیدی ، مشاور عمرانی وزارت کشور

این حادثه شش روز پس از عزل بنی‌صدر از ریاست‌جمهوری صورت گرفت. سه روز قبل از وقوع این حادثه، محمد جواد قدیری، عضو کادر مرکزی سازمان مجاهدین خلق و طراح اصلی انفجار مسجد ابوذر که در آن آیت‌الله خامنه‌ای، امام جمعه وقت تهران مورد سوءقصد قرار گرفت، به دوستان خود با اطمینان خبر داده بود که «روز هفتم تیر» کار یکسره خواهد شد.
خبرنگار: خاطره کریمیان


فرم در حال بارگذاری ...

 
مداحی های محرم